Najlepsze regały magazynowe według rankingu TOP 5 – onet.pl 

Regały półkowe METALSISTEM w branży gastronomicznej

REGAŁY ZE STALI NIERDZEWNEJ

Regały półkowe METALSISTEM znajdują zastosowanie w wielu branżach – doskonale sprawdzają się między innymi jako wyposażenie gastronomii. Wynika to z ich licznych zalet: dużej wszechstronności, funkcjonalności, szerokiej palety parametrów oraz doskonałej jakości. Dlaczego to takie ważne? Jak rodzaj składowania produktów wpływa na działalność lokali gastronomicznych? Więcej informacji na ten temat znajdziesz w dzisiejszym artykule.

Znaczenie wyboru regałów dla branży gastronomicznej

Wybór regałów do składowania produktów ma bardzo duże znaczenie w branży gastronomicznej. Wynika to z kilku powodów:

  • optymalizacja przestrzeni – dobrze zaprojektowane regały pomagają w maksymalnym wykorzystaniu dostępnej przestrzeni. Dzięki temu można przechowywać większą ilość produktów na mniejszej powierzchni. To szczególnie ważne w kuchniach, chłodniach i mroźniach o ograniczonej przestrzeni.
  • Wygoda, porządek i efektywność pracy – właściwie zorganizowana przestrzeń magazynowa jest kluczem do utrzymania porządku i sprawnego, komfortowego pobierania produktów, co przekłada się na większą wydajność pracowników.
  • Bezpieczeństwo – wysokiej jakości regały pozwalają wdrożyć niezbędne zasady przechowywania żywności w gastronomii, na przykład dotyczące oddzielania od siebie różnych rodzajów żywności. Umożliwiają też utrzymanie wysokiego poziomu higieny i zapobiegają korozji.

Wszystkie te aspekty przekładają się na jakość świadczonych usług.

REGAŁY ZE STALI NIERDZEWNEJ

Regał gastronomiczny – czym powinien się charakteryzować?

Regał gastronomiczny powinien charakteryzować się bardzo dobrą jakością, co w praktyce oznacza:

  • solidną konstrukcję, gwarantującą stabilność,
  • bezpieczeństwo w kontakcie z żywnością,
  • odporność na specyficzne warunki panujące w kuchni (antykorozyjność),
  • łatwość utrzymania czystości.

Wybierając wyposażenie kuchni gastronomii, warto stawiać na rozwiązania o certyfikowanej jakości, dopasowane do indywidualnych potrzeb w zakresie składowania. To najlepsza inwestycja w efektywność i bezpieczeństwo procesów magazynowych.

Wyposażenie gastronomii – regały półkowe METALSISTEM

W CBTC projektujemy i dostarczamy klientom wysokiej jakości regały dla gastronomii METALSISTEM. To włoski producent regałów magazynowych, obecny na rynku od ponad 50 lat. Wyróżniamy dwa typy regałów, które doskonale sprawdzają się jako wyposażenie gastronomii: regały półkowe ze stali nierdzewnej oraz ze stali cynkowanej.

Regały gastronomiczne ze stali nierdzewnej

Regały gastronomiczne ze stali nierdzewnej bardzo dobrze radzą sobie w wymagającym środowisku składowania, jakim jest kuchnia, chłodnia czy mroźnia. Ich największe zalety to:

  • odporność na rdzę i korozję,
  • gładka powierzchnia, która ułatwia czyszczenie,
  • wytrzymałość i stabilność,
  • zgodność z systemem HACCP.

Oferowany przez nas system posiada najszerszą na polskim rynku paletę parametrów: długości i głębokości półek oraz wysokości regałów. Klienci mogą także zdecydować się na różne wypełnienia półek i liczne akcesoria dodatkowe. Dzięki temu jesteśmy w stanie zaprojektować regały gastronomiczne idealnie dopasowane do wymagań danego lokalu gastronomicznego i dostępnej przestrzeni. Co istotne, nasz system to produkt do własnego, szybkiego montażu, co przekłada się na atrakcyjną cenę dostawy.

Regały gastronomiczne ze stali cynkowanej

Oprócz regałów ze stali nierdzewnej oferujemy klientom regały wykonane w 100% ze stali cynkowanej. To doskonały wybór do chłodni i mroźni, w których liczy się maksymalne wykorzystanie dostępnej powierzchni i wysoka efektywność składowania. Regały półkowe ze stali cynkowanej również są dostępne w szerokiej palecie parametrów, co pozwala dostosować projekt do indywidualnych potrzeb. Mają certyfikowaną jakość, są łatwe w rozbudowie i zapewniają wysoki poziom bezpieczeństwa procesów magazynowych.

Wyposażenie kuchni gastronomii – podsumowanie

Wybór odpowiednich regałów jest istotnym elementem wyposażenia lokalu gastronomicznego. Dobrze zorganizowana przestrzeń magazynowa przekłada się na efektywność i bezpieczeństwo pracy, a całość wpływa na jakość oferowanych usług. Doskonałym wyborem w zakresie wyposażenia kuchni, chłodni czy mroźni są regały półkowe METALSISTEM. To produkty stworzone z myślą o specyficznych wymaganiach branży gastronomicznej, łączące w sobie wysoką jakość, trwałość i funkcjonalność.

W razie dodatkowych pytań o regały dla gastronomii METALSISTEM zapraszamy do kontaktu.

NAJNOWSZE WPISY